miercuri, 13 iulie 2011

A plecat Cornel Fugaru

Adio prietene! Așa se intitulează una dintre ultimele piese postate de Cornel Fugaru pe Youtube, o melodie pe care el o dedica marilor și dispăruților săi prieteni, nume mari, care, într-un fel sau într-altul, unora dintre noi, ne-au încântat tinerețea.
Astăzi Bebe ne-a părăsit puțin pentru a da mai multă greutate echipei celelalte, în care, ușor-ușor, ajungem să avem mai mulți cunoscuți decât aici.


Cât de grea e tăcerea dragă Bebe, câtă dreptate aveai, și ce puține sînt cuvintele când vrei să-i spui cuiva la revedere pentru o lungă bucată de vreme. Cum să spunem asta mai bine decât tine?

Toată după amiaza mi-am petrecut-o ascultându-ți muzica, pe care ai cântat-o sau i-ai învățat pe alții s-o facă. Generații întregi de copii, mai mici sau mai mari, ne vor aminti de tine, de muzica ta și a tinereții noastre, de bucuria ta contagioasă de a trăi și de a iubi (cum altfel să trăiești fără să iubești?). Si-am mai ascultat multe din cântecele tale interpretate împreună cu Mirela și m-am gândit la fel ca Nichita, că perfecțiunii trebuie să-i lipsească ceva pentru a o putea percepe ca atare(lecția despre cub).
Ce talentați erați, ce minunat de nepământeni erați voi, frumoșii nebuni ai marelui oraș;

Ai fost un răsfățat al soartei și n-ai înghițit ce-ți dădeau ceilalți, ai vrut întotdeauna să decizi, să alegi tu și așa ai făcut și acum când ai ales.. nemărginirea:

Bun rămas Bebe!

Un comentariu:

  1. Așa e, Dan! Din nefericire vorbele tale sunt cutremurător de reale: "ne-a părăsit puțin pentru a da mai multă greutate echipei celelalte, în care, ușor-ușor, ajungem să avem mai mulți cunoscuți decât aici."
    Dumnezeu să-l odihnească!

    RăspundețiȘtergere